استفاده از عایق حرارتی در ساختمان سازی مانع از انتقال حرارت به محیط می شود؛ شاید در ابتدا هزینه عایق کاری ساختمان هزینه اضافه ای را برای شما داشته باشد اما در بلند مدت، می تواند در هزینه های انرژی شما صرفه جویی کند. از طرفی با کاهش سوخت های فسیلی و اهمیت صرفه جویی در انرژی های تجدید ناپذیر، استفاده از عایق حرارتی برای ساختمان ها جزو الزامات به حساب می آید. در ادامه اطلاعات دقیق تری در مورد عایق حرارتی و انواع آن خواهیم داد.

عایق حرارتی چیست؟

به طور کلی گرما از محیط گرم به محیط سرد حرکت می کند؛ برای جلوگیری از ورود گرما به محیط سرد و صرفه جویی در مصرف انرژی، از عایق حرارتی استفاده می کنند. استفاده از عایق حرارتی سبب می شود تا ساختمان در تابستان خنک مانده و در زمستان نیز گرم بماند. لازم به ذکر است که شرایط محیطی و آب و هوا در انتخاب نوع عایق و ضخامت آن نقش اساسی دارد.

عایق حرارتی با کیفیت و مناسب باید دارای مقاومت فشاری و حرارتی بالا باشد؛ علاوه بر این باید در برابر رطوبت مقاومت بالایی داشته و از رشد قارچ و کپک جلوگیری کند. از عایق های حرارتی برای سقف و دیوار ها استفاده می کنند. 

انواع عایق حرارتی کدام است؟

انواع عایق حرارتیعایق پشم سنگ

یکی از انواع عایق های حرارتی، عایق پشم سنگ است؛ پشم سنگ از سنگ بازالت که حاصل فعالیت های آتشفشانی است، تولید می شود. به دلیل بالا بودن مقاومت حرارتی این نوع عایق، از آن در پالایشگاه ها و نیروگاه ها برای عایق کاری لوله و مخازن استفاده می کنند. عایق پشم سنگ می تواند تا دمای 750 درجه سانتی گراد را نیز تحمل کند و به عنوان عایق کندسوز شناخته می شود. علاوه بر اینها از عایق پشم سنگ به عنوان عایق صوتی نیز استفاده می کنند. این نوع عایق جذب آب و رطوبت بالایی داشته و امکان رشد کپک و قارچ نیز ندارد.

عایق پشم ‌شیشه

یکی دیگر از انواع عایق های حرارتی، عایق پشم شیشه است که در اثر ذوب شیشه به دست می آید. این نوع عایق به سبب محبوس کردن هوا در خود، از انتقال هوا به بیرون جلوگیری می کند. 

پشم شیشه علاوه بر عایق حرارتی، عایق مناسبی برای صوت نیز می باشد. علاوه بر اینها به دلیل وزن سبکی که دارد، برای مکان هایی که سبک سازی اهمیت زیادی دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. اما لازم به ذکر است که عایق پشم شیشه در برابر رطوبت مقاوم نبوده و گاها سبب ایجاد حساسیت های پوستی می شود. برای اینکه مقاومت عایق پشم شیشه در برابر رطوبت افزایش پیدا کند، از روکش آلومینیوم استفاده می کنند.

عایق الاستومری

عایق الاستومری که به عنوان عایق پتویی نیز شناخته می‌شود، از انواع محبوب عایق‌های حرارتی است. از آن جایی که این نوع عایق الاستومری از مواد غیر سمی تشکیل شده است، آن را به عنوان عایق دوستدار محیط‌زیست می‌شناسند. چون هیچ‌گونه آسیبی برای انسان و محیط‌زیست ندارد. از عایق‌های الاستومری معمولاً در لوله‌ها و کانال‌های انتقال هوا استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های عایق الاستومری:

  • نصب آسان
  • مقاوم در برابر خوردگی و رطوبت
  • مقاوم در برابر آلودگی مانند گرد و خاک
  • مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش

قیمت بالای عایق الاستومری در مقایسه با دیگر عایق‌ها مانند عایق پشم سنگ و پشم شیشه، از معایب این عایق محسوب می‌شود. همچنین در برابر آلودگی صوتی چندان مقاوم نیست، بنابراین از این نظر، عملکرد خوبی ندارد و بهتر است از نوع مؤثر عایق صوتی استفاده کرد.

انواع عایق حرارتی

عایق پلی استایرن

عایق پلی استایرن یکی دیگر از انواع عایق های حرارتی سبک است که به دو شکل منبسط شده و اکسترود شده، تولید می شود. از این عایق برای دیوار ها، کف و سقف ساختمان استفاده می کنند. علاوه بر اینها از عایق پلی استایرن می توان برای خارج از ساختمان نیز استفاده کرد. از مزایای این عایق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاوم در برابر رشد باکتری
  • مقاوم در برابر جذب آب و رطوبت
  • حمل و نقل آسان
  • مقرون به‌صرفه
  • غیر سمی
  • قابل بازیافت

عایق پرلیت

عایق پرلیت یکی دیگر از انواع عایق های حرارتی است که به دلیل رسانایی ضعیف، سختی کم و غیر قابل اشتعال بودن در صنایع مختلف استفاده می شود. پرلیت ماده ای غیر قابل اشتعال است که می تواند حرارت بالایی را نیز تحمل کند.  این نوع عایق در برابر موریانه و پوسیدگی نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. اما از معایب این عایق می توان به مقاومت پایین در برابر رطوبت اشاره کرد؛ چرا که پرلیت دارای سوراخ هایی است که آب را به خود جذب می کند. علاوه بر اینها مشکلات تنفسی را نیز به وجود می آورد.

عایق سلولزی

عایق های سلولزی یکی از سازگارترین عایق های حرارتی با محیط زیست است؛ سلولز از کاغذ های بازیافتی، مقوا و موارد از این قبیل تولید می شود. به دلیل فشردگی این محصول، تقریبا هیچ اکسیژنی را در خود نداشته و به همین دلیل احتمال احتراق در آن بسیار کم است. اما علاوه بر اینها معایبی نیز دارد؛ از معایب عایق سلولزی می توان به حساسیت زا بودن آن اشاره کرد. اما با این وجود از عایق سلولزی به عنوان عایق کم هزینه یاد می شود.

کاربرد عایق‌های حرارتی چیست؟

  • استفاده در ساختمان‌ها برای حفظ دمای مطلوب و کاهش مصرف انرژی جهانی
  • استفاده در سیستم‌های مکانیکی از جمله عایق پایپینگ و کانال های توزیع  
  • برای سیستم های تبرید مانند یخچال های دارای پمپ حرارتی

نسوز ترین عایق برای مصارف خانگی چیست؟

  • کاربرد عایق حرارتیفایبرگلاس

یکی از معیارهای مهم در انتخاب عایق های حرارتی، خاصیت غیر قابل اشتعال بودن آنها است. به طور کلی فایبرگلاس در برابر آتش مقاومت بسیار بالایی دارد. اما به این نکته باید توجه کرد که فایبرگلاس نباید با فویل و کاغذ پوشیده شده باشد.

  • پشم سنگ

عایق پشم سنگ دارای دمای ذوب بالایی بوده و در برابر حرارت بسیار مقاوم است. 

  • پوشال‌های الیافی

عایق های الیافی از آزبست تولید شده و در برابر حرارت مقاومت بالایی از خود نشان می دهد؛ علاوه بر اینها جریان الکتریسیته را نیز از خود عبور نمی دهد و همین مسئله سبب شده تا خطر آتش سوزی کاهش پیدا کند. 

خرید عایق های حرارتی

خرید عایق حرارتی

توکان صنعت تولید کننده انواع تجهیزات صنعتی از جمله ساندویچ پانل، عایق xps، درب سردخانه ای و … است. این مجموعه با به کارگیری آخرین تکنولوژی و به کمک جمعی از مهندسان با تجربه، اقدام به تولید انواع عایق های حرارتی نموده است. شما می توانید برای خرید عایق های حرارتی، ابتدا از مشاوران ما کمک بگیرید. چرا که عایق های حرارتی باید با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی انتخاب شود. سپس برای خرید آن اقدام کنید.

برای اطلاع از قیمت و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
سردخانه سیب زمینی
نوشتهٔ بعدی
دلایل برتری ساندویچ پانل بر مصالح سنتی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
گفتگو با ما
ارسال پیام